11. maaliskuuta 2018

Sinulle, joka olet koko ajan ahdistunut - Parempi mieli

Tämä teksti on sinulle, joka olet jatkuvasti ahdistunut, huolissasi, peloissasi. Minäkin olen, et siis ole yksin. En tiedä, lohduttaako sinua mitkään sanat, se ei ole tämän pääasiallinen tarkoituskaan. En yritä nostattaa mielialaasi, yritän vain sanoa ettet ole yksin. Klisee, mutta totta - kaikki muuttuu vielä paremmaksi lupaan sen. Saatko sä jo apua? Jos vastasit kyllä, niin hyvä. Mutta jos vastasit ei, niin oletko miettinyt että kaipaisit lisää apua tilanteeseesi? Koskaan sun oireet, murheet ja huolet ei ole liian pieniä, ettetkö voisi saada apua. Älä vähättele itseesi ja tarpeitasi. Hanki apua ajoissa. 
Puhu asioista. Älä jätä mitään sisällesi. Ne eivät poistu vain hautomalla niitä, sun pitää purkaa kaikki asiat jollain tapaa. Puhuminen onkin varmaan paras keino siihen. Puhu ystävälle, perheelle, ammattilaiselle, kenelle tahansa. Puhu, puhu, puhu... 

Paraneminen on iso prosessi. Hidas ja pitkä prosessi. Mutta se kannattaa käydä läpi. Elämällä on meille paljon annettavaa, mutta joskus oirehtiminen ja sairaudet estävät meitä kohtaamasta elämää. Itse olin osastolla, mun tilanne oli kärjistynyt jo niin pahaksi. En ollut saanut riittävää apua riittävän ajoissa. Olin siellä vain läpikulkumatkalla. Pääsin sieltä kotiin, kun mun siivet alkoi taas hiukan kantaa. Se ei tee sinusta hullua, jos hankit itsellesi apua. Ei edes se, että olet suljetulla osastolla, tee sinusta hullua. Joskus on vahvuutta myöntää olevansa heikoilla. 

Ethän anna koskaan peloille valtaa? Sun pitää kohdata elämä. Elämä kaikkine hankaluksineen. Et voi jättäytyä pois kaikesta, ethän sä silloin edes elä. Sun pitää tuntea, itkeä, nauraa, rakastaa, olla vihainen, riehua, matkustaa, seikkailla. Et vain voi jättäytyä pois elämästä. Se ei kanna mihinkään. Älä välttele asioita. Elä, kovaa. 

Taistellaan yhdessä, mennään kaiken läpi yhdessä. Muista tuntea, älä koveta itseäsi. Ole heikko, se tekee sinusta vahvan. Arvosta itseäsi, ole ystävä itsellesi. Parannutaan yhdessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti