23. toukokuuta 2017

Mistä koulumotivaatiota?

Osalla koululaisista ja opiskelijoista kokeet on jo tältä vuodelta ohitse, mutta mulla, ja monilla mun lähipiiriissä on vielä kokeita, ja olen huomannut että ihmisillä alkaa motivaatio hiipua. Eikä mikään ihmekään, suurimmassa osassa Suomea on tullut kesäkelit ja kesäloma alkaa ihan ihan pian. Ihmiset ei malttaisi jäädä sisään lukemaan kokeisiin, koska vois tehdä paljon muuta hauskempaa. Mutta koitetaan vielä vetää loppurutistus, kellä niitä kokeita vielä on, sen jälkeen saa nauttia kunnolla kesälomasta! (Paitsi te, jotka luette ylppäreihin tai pääsykokeisiin, tai teillä on töitä koko kesälle.)

♥ Oppimisympäristö.
Ei sun tarvitse lukea omassa huoneessa työpöydällä jos et halua, sä voit ottaa kirjan yhtä hyvin vaikka ulos, maata laiturilla ja lukea. Kielten opiskelussa myös Quizlet sovellus on ihan paras, ei tarvitse kantaa kirjaa ollenkaan mukana.

♥ Tavoitteet.
Kun sulla on itsellä selkeät tavoitteet kokeiden ja todistuksen suhteen, on helpompi lähteä tavoittamaan parempia arvosanoja. Todistuksien numeroihin ei enää paljoa voi vaikuttaa, mutta tee se. mitä vielä pystyt! Se palkitsee ihan varmasti.

♥ Ajankäyttö.
Tee itsellesi jonkinlainen suunnitelma miten käytät aikasi. Niin se tulee usein käytettyä paljon tehokkaammin. Jätä tilaa myös vapaa-ajalla ja kivoille jutuille, jos saisit niistä vähän motivaatiota vielä lukea ennen lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti