13. maaliskuuta 2017

Kaikki teestä - Parempi aamu 3

Minä en ole ennen välittänyt yhtään teestä, mutta joku päivä, monen vuoden jälkeen uskaltauduin maistamaan sitä, kun viime kesänä mun saksalainen kaveri toi tuliaisena sieltä teetä. Musta se oli ihan super hyvää! Eikä ole huolta myöskään siitä, että se olisi epäterveellistä - yhdessä teekupissa on valtava määrä erilaisia vitamiineja ja muita ainesosia jotka edistää terveyttä (en ymmärrä niistä sen enempää, heh).

Mä en oikein tiedä, mutta en ehkä usko näiden juttujen olevan näin totta, mitä netistä luin teestä. Onhan nämä varmasti osittain totta, mutta esimerkiksi en usko siihen, että kun juot teetä säännöllisesti, niin sun iholle ei tule vanhempana paljoa ryppyjä, ja se suojaa sinua Auringon UV-säteilyltä.

No joka tapauksessa, tee on terveellistä, ja sen sisältämä kofeiini piristää, jonka takia tykkään juoda sitä aamuisin. Keskimäärin teessä on huimasti vähemmän kofeiinia, kuin kahvissa, mutta eri teelaadut sisältävät sitä tosi eri määrän. On olemassa myös kofeiinittomia teitä (miten ihmeessä se sana taipuu oikein!?), jotka onkin sitten parempia nauttia iltaisin.

Välillä saatan ottaa teekupin mukaan aamulla, kun lähden kouluun, ja juon sen automatkalla. Se on ihan parasta, juoda kylmässä autossa kuuma tee.

Mä suosittelen ihan jokaiselle teetä (ellei ole tosi kofeiiniherkkä tai omista vatsahaavaa), ja kannattaa kokeilla eri makuisia, ja laatuisia teitä (?). Niiden kanssa voi myös kokeilla esimerkiksi maitoa tai hunajaa, jotka muuttaa sen makua.

Tässä olisikin hyvä aamupalavinkki, joka on tosi hyvää teen kanssa!:

Perunarieskat 10 kpl
 
 
3 dl perunamuusia (sen voi tehdä itse, tai käyttää kaupan valmiita pakkauksia, niin pääsee helpommalla)
1 tl      suolaa
1      kananmuna
n. 4 dl      hiivaleipäjauhoja
2 rkl      sulatettua voita
     tarvittaessa vähän maitoa
 
Sekoita ainekset keskenään.
Tee taikinasta pellille, leivinpaperin päälle kämmenen kokoisia leipiä. Taputtele jauhon kanssa pinnalta, ja pistele haarukalla reikiä.
Paista n. 225 asteessa n. 15 minuutta.
 
(Halutessasi voit lisätä taikinaan esimerkiksi porkkanaraastetta.)

Ja kyllä, sain tämän idean Miisalta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti